|
Kocabaş Kavurması (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107139
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2015
1,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
1-2 tâne kocabaş (seker pancarı)
2 yemek kasıgı tereyagı
1-2 yumurta
Kocabaslar iyice yıkandıktan sonra tencerede haslanır.
Haslanan kocabaslar sogutulduktan sonra soyulur. Kusbası dogranır.
Kocabaslar tereyagında kavrulur. Ocaktan indirmeye yakın, üzerine 1-2 yumurta kırılır.
Kocabaş kavurması genellikle yufka ekmege dürüm yapılarak yenir.
Not: Kahramanmarasta seker pancarına kocabaş denir.
|
|