Lavaş dürüm ekmeği 1 paket
Roka 1 demet
İnegöl köfte 1 paket
SuperFresh Parmak Patates
Haydari için:
Süzme yoğurt 2 su bardağı
Süzme beyaz peynir 2 küp
Dereotu 1 demet
Sarımsak 2 diş
Tereyağı 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı 1/2 çay bardağı
Kuru nane 1 çorba kaşığı
Süzme yoğurdu bir kaba alın.
Çırparak pürüzsüz bir hale getirin.
Peyniri çatalla ezin.
Yoğurdu ve peyniri birleştirin.
Havanda ezilmiş sarımsağı,
Kıyılmış dereotunu ekleyin.
Karıştırın. Buzdolabına alıp 15 dakika soğutun.
Tereyağını küçük bir tavada yakmadan eritin. Ocaktan alın.
Buzdolabından çıkardığınız haydarinin üzerine tereyağı ile zeytinyağı dökün.
İyice karıştırın.
Haydari sosunuz hazırdır.
Köfteleri kızartın (paket üzerinde verilen yönteme göre)
Lavaş ekmeğini tezgaha serin,
Üzerine haydari sos yayın,
Üzerine ince kıyılmış roka yayın,
En son köfteleri yerleştirin.
Rulo şeklinde sarın. Verev kesip servis tabağına yerleştirin.
|