250 gr tagliatelleli (uzun düz makarna)
500 gr kıyma
5 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı margarin
Bir tencerenin içine 6 su bardağı su katın, içine tuz ekleyin ve kaynatın. Tagliatelleli makarnanızı bu suyun içine atarak 15 dakika kaynatın. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı margarinle salçanızı kavurun, içine 1 su bardağı su katarak kaynatın. Yoğurma kabınızın içine kıymanızı alın, kıymanızın içine tuz ve baharatlarınızı ekleyerek yoğurun. Suyu süzülmüş makarnalarınızı tekrar soğuk suya tutun ve fazla suyunu atın. Fırın tepsinize makarnaları yayın. Üzerine yoğurduğunuz kıymalı harcı yayın. Salçalı suyu üzerine dökün. Domates dilimlerini fırın yemeğinizin üzerine dizin ve 15 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|