https://www.hurriyet.com.tr
100 gr. kıyma
1 küçük soğan
1 çay kaşığının ucuyla tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
2 yemek kaşığı arpa şehriye
5-6 su bardağı sıcak su
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyip kaseye alın, içine kıyma, un, baharatları ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp misket gibi yuvarlayıp una bulayın.
1 lt. suyu kaynatın. İçine arpa şehriyeleri ve köfteleri atıp 10 dakika kaynatın.
Diğer bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, unu iyice çırpın. Kaynayan çorba suyundan bir kepçe alıp terbiyesiyle karıştırın ardından hızlıca terbiyeyi çorbaya ekleyip karıştırın.
Bir taşım kaynatın. Tavada tereyağını eritip nane ekleyin karıştırın. Çorbaya ilave edip servis yapın.
|