MALZEMELER
500 gr mantı makarna,
350 gr kuzu kıyma,
1 yumurta sarısı,
1 yemek kaşığı köfte baharı,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
2 adet domates,
2 yemek kaşığı domates salçası,
25 gr tereyağı,
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz.
YAPILIŞI
İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanozları, baharatı, yumurta sarısını kıyma ile yoğurun ve 3 cm çapında toplar oluşturun. Sığ bir tencerede kızdırılmış zeytinyağında köfteleri kızartın. Kuşbaşı doğradığınız domatesleri, salçayı ve kıyılmış maydanozları tencereye ekleyin ve kısık ateşte, 20 dakika pişirin. 10-12 dakika süreyle haşladığınız makarnayı, eritilmiş tereyağı ile karıştırıp servis tabaklarına alın. Üzerine, hazırladığınız soslu köfteleri ekleyerek servis yapın.
|