|
|
Köfteli Bamya Yahnisi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62069
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
500 gr taze bamya (konserve bamya da kullanabilirsiniz)
250 gr az yağlı dana kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
7-8 diş sarımsak (pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış olmalı)
2 adet yeşil sivribiber
2-3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet limonun suyu
4 su bardağı sıcak su
Ayrıca;
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı tuz pul biber
Köfteyi hazırlamak için; kıyma, tuz, biber ve kimyonu derin bir kaba koyup sıkıca yoğurun. Kıymadan kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın ve avuçlarınız arasında yassılaştırıp oval hale getirin.Yanmaz yapışmaz teflon bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Orta ısılı ateşte kızdırın.
Hazırladığınız köfteleri kızgın yağa atıp tavayı sallayarak 5 dakika kızartın. Ocaktan alıp bir kenarda bekletin.Yemeklik incecik doğranmış soğanları, sarımsakları ve kalan 3 yemek kaşığı sıvıyağı orta boy bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, karıştırarak 3-4 dakika kavurun. İncecik halkalar halinde doğranmış sivribiberler ve salçayı ilave edip biraz daha kavurduktan sonra kabukları soyulup tavla zarı formunda doğranmış domatesleri ilave edin. Üzerine hemen sıcak suyu ve limon suyunu ilave edip tuz ve biberi serpin ve kaynamaya bırakın.Yemeğin suyu kaynar kaynamaz saplarını kesip (konik biçimde de kesebilirsiniz) yıkadıktan sonra süzdüğünüz bamyaları ilave edin. Orta ısılı ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocağın altını kısın.Tavadaki köfteleri yağı ile birlikte tencereye aktarın. Karıştırıp 5 dakika daha pişirdikten sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
|
|
Köfteli Bamya Yahnisi Tarifleri Maggi Yemek Tarifleri
|
|