|
|
Köfteli Büryan |
|
canik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc100884
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2014
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket hindi ızgara köfte
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
2 su bardağı piliç suyu
1 su bardağı süt (kaynar)
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tarhun
Pirinci tuzlu bol suda 30 dakika dinlendirin, süzün. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp tekrar süzün. Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağa soğanı katın. Karıştırarak orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pirinci ilave edip bir kez karıştırın. Piliç suyu, tuz ve karabiberi koyup hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın. Pirinç, suyunu çekinip ceye kadar pişirin. Sütü ekleyin. 7-8 dakika daha pişirin. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Kalan yağı ısıtın. Köfteleri ilave edin. Tavayı sallayarak orta ateşte 4-5 dakika veya önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika ısıtın. Sütlü pilavı tabaklara paylaştırın. Üzerlerine köfteleri yerleştirin. Tarhun serpin. Servis yapın.
|
|
Köfteli Büryan Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
|
|