|
Köfteli Çorba |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2005
4,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
50. gr tereyağı
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 çorba kaşığı şehriye
1 Çorba kaşığı kuru nane
tuz
karabiber
Köfte Malzemesi:
250 gr. kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
Önce köfte yapılır, kıyma ve ıslatılmış ekmeği yoğurun, az tuz ve az karabiber katın, küçük yuvarlak köfteler yapıp bir kenara bırakın. Tencereye tereyağını koyun, eriyince unu ekleyin, dövülmüş sarımsağı katın. Sarımsak biraz pişince, soyulmuş, küp, küp doğranmış domatesi ekleyin, bir kaç kez çevirin, yeteri kadar su koyun. Su kaynayınca unlu tepside sallanarak unlanmış köfteleri ve şehriyeyi ekleyin, köfte pişince nane, tuz ve karabiberi katın, bir kaç taşım kaynatın, ocaktan alın.
|
Köfteli Ayran Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26884
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
3,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 bardak aşurelik buğday
500 gr. yoğurt
1 kaşık un
1 adet soğan
1 kaşık tereyağı
Aş otu
Köftesi için:
150 gr. kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Bir bardak aşurelik buğday pişirilir. İçine ufak ufak hazırlanan köf-: teler atılır. 500 gr. yoğurda 1 kaşık kadar un konur, iyice çırpılır. Köfteyle kaynayan buğdaya ilave edilir, tuz eklenir. Diğer yanda tereyağı eritilir. İçine ince ince kıyılmış soğan konur ve sotelenir, kaynayan çorbaya dökülür. Piştikten sonra aşotu ince ince doğranır, servis yapılır.
|
Köfteli Çorba |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc10421
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
200 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 dilim ekmek içi
çok az miktarda yumurtanın beyazı
tuz
kara biber
1/2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı nane
Yapılışı:
Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurtanın beyazı, kara biber ve tuz ile güzelce yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın daha sonra bunları kızartın. Çorbanın suyunun berrak olmasi için köfteleri kızartmak gerekiyor. Bir tencerede tereyağı ile unu kavurun ve beş su bardağı sıcak su ilave edin on dakika kısık ateşte pişirin.
Pütürlenme olursa mikserle karıştırabilirsiniz. 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 10 dakikada köfteler ile pişirip üzerine nane dökerek sıcak servis yapın.
Fotoğraf "murat akbak" tarafından gönderildi. 08.11.2016
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
Valide Sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25509
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2008
2,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler:
1 portakal büyüklüğünde bulgurlu harç
1 su bardağı yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Çay kaşığının ucuyla limon tuzu(nar ekşisi ya da limon suyu da olur)
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Pul biber
Hazırlanışı:
Bulgurlu harçtan olabildiğince küçük köfteler elde edin.(mümkünse fındıktan küçük) Mercimeği 3 su bardağı su ile haşlayın, salçayı, tuz ve pul biberi, limon tuzunu ve köfteleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. Kıvamını sıcak su ile ayarlayın. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp naneyle karıştırın ve çorbaya ekleyin.
|
Köfteli Çorba |
|
Koç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4842
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
2,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
280 gr Yoğurt (1 su bardağı)
Nane
Tereyağı
200 gr Kıyma
Tuz
Karabiber
1.5 lt Et Suyu
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1/2 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru
1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın.
Et suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin.
Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.
Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın.
|
Köfteli Çorba |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26915
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 kg. domates, kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi:
250 gr. dana kıyması
1 dilim ekmek, kabukları çıkartılıp ufalanmış
1 yumurta
1 küçük diş sarımsak
Çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Kabaca doğradığınız soğanları ekleyerek 3-4 dk. renkleri pembeleşinceye kadar pişirin. Kırmızıbiberi katıp, yarım dk. karıştırarak pişirdikten sonra, suyu ve domatesleri ekleyin. Tuzunu serpip, çobayı tencerenin : ağzı açık olarak orta ateşte pişirin. Köfteleri hazırlamak için, köfte r malzemesini orta boy bir kaba koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp çorbaya atın. Tencerenin ağzını kapatıp 40 dk. ağır ateşte kaynatın. Mümkünse çorbayı ısıtılmış bir çorba kabında servis yapın.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc11024
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
2,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
250 gr kıyma,
1 soğan,
2 kaşık un,
3 kaşık yoğurt,
1 yumurta,
5 bardak et suyu,
tuz,
karabiber,
maydanoz.
YAPILIŞI:
Bir kap içine kıyma, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğan konup iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar alınıp, küçük köftecikler yapılır. Diğer tarafta bir tencereye et suyu konup kaynatılır. Köfteler kaynayan suya atılıp pişirilir. Bir kâseye yoğurt, un ve yumurta sarısı, yarım bardak su konulup iyice çırpılır. Çorbanın suyundan da katılıp, sulandırıldıktan sonra çorbaya yavaş, yavaş ilâve edilerek 5 dakika daha pişirilir ve ateşten alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
Ceylani
Aşçı
Kayıt: 04.07.2011
Mesajlar: 16
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65400
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
2,710 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
1 adet küp doğranmış patates
1 adet havuç
1 komposto kasesi doğranmış ıspanak
1 çay bardağı pirinç
100 gr. kıymadan yapılmış köfte
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
4 su bardağı su (et suyu)
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 limon suyu
1 adet kereviz
Tencereye 4 su bardağı et suyu koyun. Küp şeklinde doğranmış patatesi, havucu, kerevizi, pirinci, ıspanağı ilave edin ve 10 dk. pişirin. Fındık büyüklüğündeki köfteleri kızartın. Diğer tarafta unu, yumurta sarısını, sütü çırparak tencereye yavaş yavaş ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kızaran köftelere kırmızı toz biber koyup çorbaya ilave edin. Tuz ve limon suyu koyarak ateşten alın.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11585
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2007
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
100 gram yağsız sığır eti,
50 gram jambon,
1 sosis,
25 gram salam,
1 dilim bayat ekmek,
ekmek dilimini nemlendirecek kadar süt,
1 demet maydanoz,
1 yumurta,
2 litre et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
Zarı çıkarılmış sosisi, sığır etini, jambonu, salamı, sütle nemlendirilmiş ekmek dilimini ve maydanozu birlikte makineye koyup iki defa geçirmek suretiyle kıymalı. Sonra bu kıymayı tuzlayıp biberlemen ve yumurtayla birlikte yoğurmalı. Karışımdan fındık iriliğinde parçalar koparıp ıslak iki avuç arasında yuvarlayarak fındıktan iri köftecikler yapmalı. Et suyunu kaynatmalı. Köftecikleri içine atarak on-onbeş dakika kadar pişirmeli. Sonra çorbayı ateşten indirip sıcak sıcak sofraya götürerek servis yapmalı.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc7535
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
2,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı yoğurt
Yeteri kadar tuz
1 adet yumurta
kıyılmış dereotu
Bir kap içinde et suyu kaynatılır. Fındık kadar küçük yuvarlanmış köfteler kaynayan suya atılır. İki saat piştikten sonra bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, un, yarım bardak soğuk su, yumurta teliyle karıştırılır. Pişmiş çorbanın suyu katılarak un kokusu çıkıncaya kadar pişirilir, süzgeçten geçirilir. İçine köfteler ilâve edilir, üzerine kıyılmış dereotu konur.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23247
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gr kıyma
1 küçük soğan
4.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
tuz
kıyılmış dereotu
1 fincan sıvı yağ
Yapılışı:
Kıymanın içine tuz, biber ve rendelenmiş soğan katarak iyice yoğurun. Elinizi unlayarak fındık büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın. Bir kap içinde kaynayan suya küçük köfteleri atın pişirin. Bir kapta yoğurtla yumurta sarısını çırpın. Pişmiş çorbanın suyundan alıp karıştırdıktan sonra hepsini çorbaya katın. Üzerine kızdırılmış yağı ilave edip servis yapın.
|
Köfte Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66439
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
6 su bardağı et suyu
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 çay bardağı pirinç
1 adet acı kırmızıbiber
KÖFTE İÇİN:
300 gr. kıyma
1/4 rendelenmiş kabak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı taze nane
Tencereye sıvı yağı koyun, soğan, sarımsağı kavurun. Küp doğranmış domatesleri, kabak ve havuçları da ekleyin, kavurmaya devam edin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra, sıcak et suyunu ve hazırladığınız köfteleri ekleyin. Pirinç ve biberi de koyduktan sonra baharatları ekleyin. Pirinçler pişince çorbanız servise hazır.
Not: Haşlanmış fiyonk makama ile çorbanızı süsleyebilirsiniz.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22601
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
2,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
7 su bardağı ayran
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kuru nane
250 gr. köftelik kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Köftelik baharat
Sosu için:
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı: Tereyağında unu kavurun. Yavaş yavaş ayranı, kavurduğunuz una katıp kaynatın. Başka bir kapta kıymayı, rendelediğiniz soğanı, tuz ve baharatı karıştırıp yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan fındık büyüklüğünde köfteler yapıp hafifçe una bulayın. Kaynamakta olan çorbaya katın. Çorbayı yanm saat kısık ateşte pişirin. Çorbayı kâselere dökün. Ayrı bir kapta sıvı yağın içerisine pul biberi ve kuru naneyi katıp kavurun. Çorbayı kâselere döktükten sonra üzerine sostan kaşıkla gezdirin. Afiyet olsun.
|
Köfteli Çorba |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70664
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç
150 gr kıyma
2 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Nane
Tuz
Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım ve nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Tencereye 6 su bardağı su ekleyip köfteleri ilave edelim, 5 dk kaynadıktan sonra pirinçleri de ilave edip 20 dk daha kaynatalım. Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpalım, pişme suyundan bu karışıma biraz ekleyip kesilmemesi için alıştıralım. Ardından çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi ilave edelim. 1-2 dk daha kısık ateşte kaynatalım. Naneyi de isteğe göre yağda yakıp üzerine ekleyebilirsiniz.
|
Köfteli Çorba |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64872
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kıyma
Tuz, karabiber, kuru nane, köfte baharı
3 adet domates
2 çorba kaşığı margarin
8 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı tel şehriye
Kıymayı tuz, nane, karabiber ve köfte baharıyla yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Domatesleri küp doğrayın. Üzerine margarin ve tuz koyup beş dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edin. Suyla açılmış salçayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri atıp beş dakika pişirin. Şehriyeyi de ilave edip 15 dakika daha pişirin.
|
Köfteli Çorba |
|
beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71334
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012
2,223 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet patates
4 dal maydanoz
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Tuz, karabiber, nane
Derin bir kabın içine kıymayı, pirinci, tuz ve karabiberi koyup yoğurun ve küçük köfteler yapın. Bu köfteleri una bulayın. Bir tencereye tereyağını koyup üzerine unu ekleyin ve kavurun. Küp doğranmış patatesi ve havucu da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Bu karışımın üzerine su koyup kaynatın.Hazırladığınız köfteleri de ekleyip pirinçler pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Servis yaparken içine limon suyu, çok ince kıyılmışmaydanoz ve nane karıştırın. Sıcak olarak sofraya getirin.
|
Köfteli Çorba |
|
Oruç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc75429
Gönderme Tarihi: 03.May.2012
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg köftelik kıyma
7 bardak sıcak su
1 adet kuru soğan
Bir miktar zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Köftelik kıyma, tuz ve karabiber ile karıştırılıp küçük toplar haline getirilir. Bir tavada zeytinyağı kızdırılarak köfteler kızartılır. Çorba sosu için,zeytinyağı,tuz,karabiber,ince doğranmış soğan kavrulur. salça eklenir, kavrulur ve sıcak su eklenir.kaynayan suya pirinçler eklenir.pirinçler yumuşayınca içine köfteler atılır ve 5 dakika daha pişirilir. Sonra ince kıyılmış maydonoz ile servis edilir.
|
Köfte Çorbası |
|
genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94996
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2014
1,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
450 gram kıyma
2 adet patates
2 adet havuç
1 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Derin bir kabın içinde kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci ve galeta ununu yoğurup küçük köfteler yapın. Bir tencerede yağı eritip üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca küp doğranmış havucu, patatesi ve köfteleri içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. İstenirse içinde sivri biber de ekleyip daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.
|
Köfteli Çorba |
|
buz adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc106448
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2015
1,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 litre su
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 yumurtanın sarısı
Yarım demet dereotu
Köfte için:
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı ince bulgur
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı un
Birkaç dal taze nane tuz ve karabiber
Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, ince bulguru, unu, kıyılmış naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Azar azar su ilave ederek köfte hamurunu hazırlayın. Köfte hamurundan küçük misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Her köfte hamurunu birkaç çorba kaşığı serpilmiş un tepsinin içinde muhafaza edin. Suyu çorbayı hazırlayacağınız tencerenin içinde kaynatın. Pirinci ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Geniş bir tavada tereyağını eritip birkaç kaşık kaynamakta olan pirincin suyundan ve unu ilave ederek kavurun. Köpük köpük olunca kaynayan çorba suyuna ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Köfte hamurlarını da ilave edin. 7-8 dakika sonra ayrı bir kasede çırpılmış yoğurt, yumurta sarısı, birkaç kaşık çorba suyu ve karıştırılmış yoğurtlu karışımı ilave edin. Karıştırarak 1 dakika sonra ocaktan alın. Tuzunu, karabiberini ve kıyılmış dereotunu ekleyip tatlandırın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Köfteli Çorba |
|
hicabi
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc111725
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2015
1,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1.5 çay bardağı pirinç
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Pul biber, nane
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine pirinç ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kıymayı baharatla yoğurup küçük köfteler yapın ve az yağda kızartın. Üzerine pul biber ve nane dökerek servis yapın.
|
|