Pınar İllaki Cızbız Köfte
Dünden Kalmış Makarna
4 Adet Domates
50 G Un
50 G Tereyağı
500 Ml Süt
5 G Maydanoz
1 Diş Sarımsak
100 G Rende Kaşar
Tuz
Karabiber
15 Ml Zeytinyağı
Bir tencerede tereyağını eritin üstüne unu ekleyin.
Telle un açık kahvemsi renk alana kadar karıştırın üzerine sütü ekleyin.
Hafif kaynamaya başlayınca tuz karabiber ekleyip ocaktan alın.
Domatesleri soyun rendeleyin.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın sarımsağı kıyıp içine ekleyin, ardından domates rendesini ekleyin.
Tuz atın, kaynayınca beşamel sosunuza domatesli karışımı ekleyin.
Kalan makarnayı fırın kabına alın üzerine beşamelli karşımı ekleyin.
Spatula yardımıyla karıştırın.
Köfteleri altıya bölün makarnanın üzerine atın.
En son kaşarı da üzerine ekleyin.
200 derece fırına atın üstü kızarınca fırından çıkarın.
|