|
|
Köfteli Krep Sarması |
|
balet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc106232
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2015
1,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı margarin
1.5 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı tuz
500 gr Orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Arzunuza göre1 tutam karabiber, kimyon, kekik, yenibahar, kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri
Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
Teflon yağlayıp iyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.
Köfte malzemelerini yaklaşık 15 dakika kadar yoğurun. 8 adet uzun köfte yapın.
Hazırladığınız kreplerin bir köşesine köftelerden koyun. Kenarlarını içe katlayın ve rulo yaparak sarın.
Tepsiye yerleştirin. Sos malzemelerini çırpıp kreplerin üzerine dökün.
180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. ve servis yapın
|
|
Köfteli Krep Sarması Tarifleri Dolmalar
|
|