Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bezelyeli Makarna Tarifleri > KÖFTELİ MANTI (1 adet - 84,121 defa bakıldı)

KÖFTELİ MANTI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KÖFTELİ MANTI

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11501
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007
2,828 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin) :
200 gram lor peyniri,
400 gram hazır mantı,
1/2 kilo yağsız dana kıyması,
4 yumurta, sütte ıslatılmış 1 dilim bayat ekmek,
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz,
1/2 kilo olgun domates,
1 küçük baş soğan,
1 sap kereviz,
1 körpe havuç,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
30 gram margarin yağı,
1/4 litre çiğ krema,
1 çorba kaşığı un,
50 gram parmesan peyniri veya gravyer peyniri,
1/2 bardak et suyu,
125 gram rokfor peyniri,
yeteri kadar tuzla karabiber.

Yapımı:
İki yumurtayı katı olacak biçimde kaynatmak Kabuklarını soyup bir kenara bırakmalı. Dana etini sütte ıslanmış bayat ekmek İçiyle üç defa makineden geçirerek kıymalı. Tuzlayıp biberlemeli ve buna kıyılmış maydanozla İki çiğ yumurtayı katmalı. İyice yoğurduktan sonra bunlardan ceviz iriliğinde köfteler yapmalı, una bulama!ı. Eldeki margarin yağının bir ceviz kadarını. bir kenara ayırdıktan sonra kalanını bir tavada eritmeli. Bunun içine köfteleri atmalı ve her yanları kızarıncaya kadar tavayı sallayarak orta ısılı ateşte pişirmeli. Köfteler kızarınca et suyunu üstüne dökmeli, tavanın ağzını örtmeli ve köfteleri iyice pişmeye bırakmalı. Üstü kazınmış havucu soğanla birlikte rendelemeli. Temizlenmiş bir sap kerevizi ki yarcasına ince doğramalı. Bunları bir ku şaneye koymalı. Zeytinyağını da kattıktan sonra kuşanenin ağzını örterek ve içindekileri vakit vakit karıştırarak kavurmalı Domatesleri kaynar suya sokup çıkardıktan sonra kabuklarını soymalı ve hafif ateşte kavrulan kıyılmış sebzelerin içine doğraya-rak atmalı. Gerektiği kadar tuzla karabiber de serptikten sonra kuşanenin kapağını tekrar örtmeli ve bu salçayı koyulaşıncaya kadar çok hafif bir ateşte kaynatmalı. Salça koyulaşınca ateşten indirmeli ve çırpılmış kremayı katıp karıştırmak. Bu işler olurken mantıyı kaynar tuzlu suda haşlama!ı, suyunu süzmeli. Pyrex bir kayık tabağı yağa bulamalı. Buna birkaç kaşık domates suyu koyduktan sonra bir sıra mantı yaymalı. Bunların üstüne bir sıra köfte yerleştirmeli. Tavla zarı biçiminde doğranmış rökfor peyniri parçacıyla lor peyniri karışımından da ince bir tabaka yaydıktan sonra tekrar sırayla mantı, köfte ve peynir karışımı yayarak eldeki malzemeyi tüketmeli. Yalnız bu işlemde en üste peynir karışımının gelmesine dikkat etmeli. Bunun üstüne sebzeli domatesli salçayı dökmeli. Rendelenmiş gravyer peynirini de serpiştirdikten sonra pyrex kabı orta ısılı bir fırına sürmeli ve yirmi dakika kadar fırında tutarak gratine etmeli.






KÖFTELİ MANTI Tarifleri Bezelyeli Makarna Tarifleri



(1 adet KÖFTELİ MANTI 84,121 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort