Köfte harcı için:
300 g kıyma
3 yemek kaşığı ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Çorba için:
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Köfte malzemelerini Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın ve yoğurun.
Yoğurulan köfte harcından ufak parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayıp minik köfteler elde edin.
Yaptığınız ufak köfteleri unlu bir kabın içine alın.
Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın.
Kaynayan suda köfteleri 10 dakika kadar pişirin.
Ayrı bir kapta yoğurt ve unu güzelce karıştırın. Köftelerin suyundan alarak yoğurt-un karışımına ekleyin.
Hazırladığınız terbiyeyi, köftelerin üzerine azar azar ekleyin.
Terbiyeyi eklerken kısık ateşte pişirdiğiniz çorbayı hızlıca karıştırın.
Çorba tekrar kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak 8-10 dakika daha pişirin.
Piştikten sonra çorbanızın tuzunu ekleyin.
Çorbanın sosu için tm malzemeleri Arçelik Ankastre Ocak'ta sos tenceresine alarak 2 dakika kavurun.
Servis kasenize aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
|