|
Kök Aşı (Yenipazar Aydın) |
|
yasak elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2015
Mesajlar: 65 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc109538
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2015
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yenipazar Belediyesi
Yarım kilo ıspanak kökü
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Ispanak kökleri bol suda kumları dökülene kadar yıkanır. Tencereye zeytinyağı koyulur. Küp doğranmış soğanlar kavrulur. Domatesler rendelenir. Soğanın üzerine ilave edilen domateslerle birlikte ıspanak kökleri kavrulur. Salça ilave edilir. Toz biber serpilir. Biraz daha çevrilen köklerin yumuşaması için su ilave edilir haşlanmış nohutlar koyulduktan sonra arzuya göre tuz eklenir. Kökler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
|
|