|
|
Kokoş Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114067
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2016
1,313 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
1 kaşık tuz
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağı
2 tane patates
1 kaşık tuz -karabiber
1 fiske kekik
1 kaşık nane
1 kase yoğurt
300 gram taze börülce
Tencerede su tuz ilavesi ile kaynayan suda makarnaları haşlıyoruz. Süzüyoruz bir tarafta bekletiyoruz. Bir tavada salça (az miktarda su ile inceltilmiş olacak), tereyağı ilave edip soteleyip tuz karabiber kekik ilave ediyoruz ve soğumaya alıyoruz.
Haşlanmış küp küp doğranmış patatesle baharatları harmanlıyoruz ayrı bir kapta börülcemizi hafif haşlıyoruz Bir kase yoğurdu kaşıkla biraz çırpıyoruz-Sonrasında servis tabağına önce börülceyi sonra makarnayı üzerine yoğurt döküp yoğurdu simetrik olarak paylaştırıyoruz. Haşlanmış ve küp küp doğranmış patatesi sırayla ilave ediyoruz,
En üst kata da sosu ilave ediyoruz, servise sunuyoruz.
|
|
Kokoş Makarna Tarifleri Bezelyeli Makarna Tarifleri
|
|