Bülent Küfeciler
1 adet bütün tavuk
6 adet yufka ekmeği (sacda pişirilmiş, köy usulü)
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Bütün tavuk parçalanır, tencereye konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
Tuz eklenir, orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Tavuk kemiklerinden kolayca ayrılıncaya kadar haşlanır, 6 bardak haşlama suyu ayrılır.
Tavuğun kemikleri ve derileri ayıklanır, etler tiftik tiftik ayrılır.
Yağlanmış bir tepsiye, aralarına erimiş tereyağı sürülmüş 2 adet yufka döşenir.
Geriye kalan 4 yufka parçalanır, tepsideki yufkaların üzerine yayılır.
Sıcak tavuk haşlama suyunun bir kısmı, yufkaların üzerinde yavaş yavaş gezdirilir, yufkalara yedirilir.
Ceviz ve tavuk etleri tepsiye döşenir.
Kırmızı toz biberle kızdırılmış tereyağı dökülür.
Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Kalan tavuk haşlama suyu, pişmiş yufkalar üzerine gezdirilir.
|