|
|
Kolay Aşure |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92924
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2013
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu Penguen Haşlanmış Kuru Fasulye
1 kutu Penguen Haşlanmiş Nohut
1 kase akşamadan ıslatılmış buğday
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru incir
Yarım kase kuş üzümü
Yarım kase çam fıstığı
7 su bardağı su
1 kilo toz şeker
4 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için:
Ceviziçi
Fıstıkiçi
akşamdan ıslattığınız buğdayı süzün ve büyük bir tencereye koyun.
Üzerine suyu koyup kaynamaya bırakın.
Kayısı ve incirleri zar büyüklüğünde küp küp doğrayın.
Penguen Haşlanmış Kuru Fasulye ve Penguen Haşlanmış Nohut süzün.
Yarım saat sonra kaynayan buğdaya; şekeri, Penguen Haşlanmış Kuru Fasulye, Penguen Haşlanmış Nohut, kayısıyı, kuş üzümünü, incir, çam fıstığını ilave edip pişrmeye devam edin.
Nişastayı yarım su bardağı su ve pekmezle açın.
Kaynayan aşureye ilave edin.
15 dakika daha pişirip altını kapatın.
Dilerseniz tencere de dilerseniz de kaselere koyarak soğutabilirsiniz.
Üzerine fistik ve ceviz ilave ederek servis edin.
|
|
Kolay Aşure Tarifleri Penguen Yemek Tarifleri
|
|