3 su bardağı tavuk suyu
350 gr yağsız kıyma
1 çay bardağı pirinç
1/4 demet maydanoz
30 gr margarin
1 adet doğranmış soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
350- 400 gr salamura asma yaprağı
Yarım çay bardağı çam fıstığı
Salamura asma yapraklarını 3-4 saat öncesinden bol suya alıp bir kaç tur suyunu değiştirip süzün.
Pirinci ılık suda 20 dk ıslayıp süzün.
Margarini tencereye alın eriyince soğanı ve sarımsağı ekleyerek soteleyin.
Kuru naneyi, karabiberi, tuzunu, kıymayı ve çam fıstığını ekleyin.
Pirinci de ekleyip iyice karıştırın. İç harcını bol miktarda yaprakların ortasına koyup etrafını dolayarak kapatıp tencereye dizin.
Açılmaması için üzerine ağırlık yapacak porselen kapak vs koyun.
Üzerine 3 su bardağı kadar kaynar tavuk suyu döküp pişmeye bırakın. Yaklaşık 30 dk pişsin.
Limon dilimi ve yoğurt eşliğinde servis edin.
|