|
|
Kolay Elmalı Turta |
|
YENİ
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94959
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2014
1,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet elma
1 çay fincanı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak toz şeker
alabildiğine un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çar bardağı süt
100 gram margarin
Un, kabartma tozu, vanilya , 100 gram sana yağ ve süt ile yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan bir yumruk büyüklüğündeki parçayı ayırın. Biri büyük, biri küçük iki parça hamuru kapalı kap içinde buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirin.
Elmalı harç için;Elmaları minik küpler halinde doğrayın. Şekerle karıştırıp, kısık ateşte püre kıvamına gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra, içine ağza gelecek küçüklükte parçalar haline getirdiğiniz cevizi ve tarçını ilave edip, soğumaya bırakın.Buzdolabına koyduğunuz hamur parçalarından büyük olanı çıkarıp, 5-10 dakika yumuşamasını bekleyin. Ufak parça dolapta kalsın. Yağlanmış, orta büyüklükte bir borcama hamuru iyice yayın. Üzerine soğuttuğunuz elmalı püre karışımını dökün. Buzdolabındaki ufak hamur parçasını çıkarın, rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Turtanızı 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra, üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpin.
|
Kolay Elmalı Turta |
|
katre
Aşçı
Kayıt: 07.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc44303
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
8,5 çorba kaşığı toz şeker
3 yumurta
1,5 bardaktan biraz fazla un
2 çay kaşığı kuru maya
4 çorba kaşığı süt
1 limon
1 kg elma
Tereyağı veya margarin
Yumurtalarla şekeri çırpın. Sürekli karıştırarak unu, sütü, mayayı ve limon kabuğunu ilave edin. Tekrar karıştırın. 24 cm çapındaki bir kalıbı yağlayın. Üzerine galeta unu serpiştirin. Hamuru boşaltın. Elmaları yıkayıp, soyun. Dilimler halinde kesin. Karışımın üzerine elmaları yerleştirdikten sonra kalan 2 çorba kaşığı şekeri gezdirin. 1 çorba kaşığı kadar küp küp kesilmiş margarini de serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Soğutup, servis yapın.
|
|
Kolay Elmalı Turta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|