MALZEMELER
2 Adet ekmek hamuru (fırından alınmış)
100 gr margarin eritilmiş soğutulmuş
1 yumurta
Çörekotu
İÇİ
Peynirli, kıymalı, patatesli, mercimekli, ıspanaklı iç olabilir.
Ekmek hamurundan portakal büyüklüğünde parça koparın, merdane ile unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yağlayarak hepsini üst üste koyun, hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Unlu bir zeminde yufka büyüklüğünde açın, ortadan ikiye kesin yarım daire kalan hamurun geniş tarafına istenilen içten koyun rulo halinde sarın. Tepsiye koyun diğer hamura da aynı işlemi yapın. Yumurta sarısı sürün, çörekotu serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
|