1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı şeker
500 gram haşhaş ezmesi
4 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
Susam
Süt ve toz şekeri eriyinceye kadar karıştırın. Sıvı yağı ve haşhaş ezmesini bu karışıma ilave edin. Tahin kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Karışımdan ikişer çorba kaşığı alın ve kesilen üçgen yufkalara sürün. Uzun kenarından başlayarak içe doğru rulo yapın. Daha sonra ucundan kıvırarak gül şekli verin. Tüm yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra börekleri tepsiye yerleştirin. Böreklerin üzerine birer minik parça tereyağı koyun ve fırına verin. Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika pişirin.
|