Yarım kilo ıspanak
3 tane yufka
Peynir
1,5 kaşık salça
Tuz
Toz biber
Karabiber
Yağ
İçi için:
1 tane yumurta
3-4 kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Kabartma tozu
İlk olarak bir tabak alıp iç malzemeleri karıştırıyoruz (yumurta, yogurt, süt, ve kabartma tozu).
Ispanakları yıkayıp doğruyoruz ve icine peyniri dogruyoruz. Sonra içine tuz, toz biber, karabiber, yağ ve salçayı katıp bir kaba alıp karıstırıyoruz.
Birinici yufkayı açıyoruz tezgaha ve icine yumurtalı karısımı sürüyoruz, sonra ıspanakları yayıyoruz , yaydık sonra altan baslıyarak sarmaya baslıyoruz ve tepsiye yuvarlak sekılde koyuyoruz.
Diğer 2 yufkayıda öyle yapıp etrafına sarıyoruz.
200 derece fırında 10 dakkıka pişiriyoruz.
|