1000 gram İzmarit balığı
1 1/2 kahve fincanı un
160 gram rafine çiçek yağı (3 3/4 bardak)
Tuz
SALÇASI:
1 adet büyük limonun suyu
1/2 demet maydanoz
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 Çok irilerinden 1000 gram izmarit balıklarının pullarını kazımadan, içini temizledikten sonra balıkları yıkamalı, tuzlamalı ve 1 saat bir tarafa bırakmalıdır.
2 Bir saat sonra, balıkları bir tabak içindeki bir buçuk kahve fincanı una batırmak suretiyle unladıktan sonra, bunları içinde dumanı tütercesine kızdırılmış üç çeyrek bardak rafine çiçek yağı olan tavaya atarak, balıkların bir tarafları kızartıldıktan sonra diğer taraflarmı çevirmek suretiyle kızartmalı, sonra da bunlari yağdan çıkararak bir kaba almalıdır.
3 Kızarmaları sona erince; balıkların başlarıyle, üstleri kazınmamış olduklarından iki taraflarındaki kalın tabaka oluşturan derilerini sıyırmak suretiyle çıkarıp attıktan sonra, derileri soyulmuş balıkları servis tabağına yerleştirmeli, üstlerine de sırasiyle kıyılmış maydanoz, yarım kahve fincanı zeytinyağı ile bir büyük limonun suyunu ilâve etmeli ve hemen servis yapmalıdır. (Balıkları ortalarından ikiye ayırmal suretiyle kalın kılçığı çıkararak da servis yapılabilir.)
|