250 gr kıyma
3.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
4 yemek kaşığı sana Crème Bonjour
1 adet karnıbahar
2 su bardağı pirinç
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Karnabaharı küçük küçük doğrayıp, haşlayın. Haşlanan karnabaharların suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak için havlu kağıt yaydığınız tabağa çıkarın. Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Sarımsakları kıyın. Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour'u kızdırıp, içine kıymayı ilave edin, kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Kıyma suyunu çekince salçayı ekleyip, kokusu gidene kadar pişirin. En son içine kıyılmış sarımsakları, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ekleyip, bir taşım kavurun. Yayvan bir tencerede kalan Sana Creme Bonjour'u kızdırıp, yıkanmış pirinçleri az tuz ilave ederek kavurun. Kavrulmuş pirinçleri tabağa alın. Tencerenin en dibine kızarmış karnabaharları, üzerine kavrulmuş kıymayı koyup, yayın. En son olarak üzerine kavrulmuş pirinçleri koyup, suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin. Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirip , sıcak olarak servis edin. Püf Noktası: Karnabaharı haşlarken, renginin beyaz olması ve kokmaması için, haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke ilave edin.
|