3 adet yufka
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
İç için:
3 dilim beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Margarin eritilir ve ılıtılır. İlk yufka serilir, yüzeyine yağın üçte biri sürülür. İkinci yufka üzerine serilir, kalan yağın yarısı sürülür. Son yufka üzerine konur ve kalan yağ sürülür. Tam ortadan kesilir. Kesik kısma peynirli için yarısı konur rulo yapılır. Diğer parça da aynı şekilde rulo yapılır. Rulolar ortadan ikiye kesilir ve buzdolabına konur, 4 saat kadar bekletilir. Sonra bıçakla 2 parmak eninde verev kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|