|
|
Kolay Milföy Tatlısı |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc6490
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
6,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak Malzemeler
2 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı şeker
Sade pasta kremi( hazır)
1 bardak erimiş margarin (veya tereyağ)
500 gr yufka
1 su bardağı hindistancevizi
Hazırlanma Şekli
2 su bardağı şekere 1,5 su koyarak şurup hazırlayın. İneceğine yakın limon suyunu dökün. Bir kenara koyun soğusun. Pasta kremini hazırlayın. Cam fırın tepsisini yağlayın kenarlardan sarkacak şekilde yufkayı tepsiye yayın. Diğer yufkaları tepsinin boyunda kesin. Tepsiye bir yufka üzerine erimiş yağ gezdirin onun üstüne krema koyup tepsinin her yerine yayın. Elinizdeki yufka krema bitene kadar işlem devam edin. En üste de yağ sürüp yanda fazla olan yufkaların üstüne kapatın. Hamuru boyuna üç parçaya bölün.(İçinin iyi pişmesi hamurun kabarmaması için) Tepsiyi önceden ısıtılan fırına koyun. Her yeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkınca soğuk şurubu üstüne dökün. Üstüne kapak kapatın. Şurubu iyice emmesini bekleyin. Üstüne hindistancevizi ve pudra şekeri dökün. İstenilen büyüklükte karelere kesin servise hazır hale getirin.
|
|
Kolay Milföy Tatlısı Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|