https://esenler.bel.tr/
2 adet bayat lavaş
1 adet yufka
1 adet yumurta akı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
4 adet orta boy patates
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 demet taze soğan
1,5 çay bardağı lor peynir
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı pul biber
1 kâse yoğurt
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı nane
Tuz
Patatesi haşlayarak karıştırma kabına alın. İnce kıyılmış maydanozu, taze soğanı, lor peynirini, karabiberi, 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave ederek harç yapın. Yufkaları sekize bölerek üçgen parçalar elde edin. İçine harçtan koyup sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Lavaş ekmeğini de üçgen kesin. Et suyuna atıp yumuşayınca içine harç koyun. Yuvarlayarak yumuşak rulo yapın. Fırın tepsisine bir yufka bir lavaş olarak dizin. Üzerine yumurta akını sürün. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak et suyunu üzerine dökün. Servis tabağına alarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
|