|
|
Kolay Peynirli Focaccia |
|
babaanne
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc115216
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2016
1,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram eritilmiş margarin
1 tutam Doğranmış fesleğen
200 gram Barberey peyniri
500 gram ekmek hamuru
500 gram Beyaz un
1 tuam Deniz tuzu
10 gram maya
Yeterince ılık su
Üzerine hafifçe un serptiğiniz tezgaha ekmek hamurunu yayın. (Hazır ekmek hamuru kullanabilirsiniz. Ya da 500 gram un ve 10 gram bira mayasını bir miktar ılık su ile karıştırarak da aynı hamuru elde edebilirsiniz.) Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurun yarısını, hafif yağladığınız fırın tepsisine serin ve fazlalıkları kesin.
Küp kesilmiş barberey peynirini ve doğranmış fesleğeni tepsideki hamurun üzerine yerleştirin. Diğer hamur ile üzerini kapatın. Dışarı taşan kısımları parlamaklarınızla hamurun kenarlarına yedirin.
Bir bıçağın ucu ile iki kat hamuru birbirine yapışacak şekilde bastırın. Focaccia'nın yüzeyine su ve yağ döküp deniz tuzu serpin. Kolay peynirli focacciayı önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin.
|
|
Kolay Peynirli Focaccia Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|