4 adet orta boy patates
4 adet hazır yufka
2 adet yeşil biber
10 dal maydanoz
2 dal taze soğan
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri haşlayıp bir kaba koyun. Çatalla ezin. Tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber ve biraz zeytinyağı ekleyin. Yeşil biber, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın. Harca ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız iç harcı yufkanın ortasına koyun. Yufkayı dört kenarı ortada birleşecek şekilde katlayın. Tavayı kızdırın. Çok az yağ ekleyip gözlemeyi koyup kızartın. Altı kızarınca çevirip diğer tarafı pişirin.
Sıcak şekilde servis edin.
|