1 su bardağı bezelya
1 adet havuç
1 adet patates
1 paket milföy
1 tane tavuk göğsü
1 tane yumurta sarısı
100 gr margarin
Patates ve havuç 5 dk. haşlanır ve haşlandıktan sonra küp küp doğranır.
Tavuk da haşlanır ve küp küp doğranır. Milföy ve yumurta hariç kalan malzemeler karıştırılır.
Biraz kekik, tuz, karabiber ve pulbiber eklenir. Milföylerin açılması için yarım saat dışarıda bekletilir.
Yumuşadıktan sonra her bir milföy kenarlarından oklava ile kara şeklinde genişletilir.
Her milföyün içine önce margarin sürülür, daha sonra harmanlanan malzeme eklenir ve bohça biçiminde kenarlarından kapatılır.
Tek tek tepsiye yerleştirildikten sonra üstlerin yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede pişirilir.
|