Hamuru için:
1 paket margarin
2 yumurta birinin sarısı üzerine
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı irmik
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Üzeri için:
Bütün fındık içleri ve yumurta sarısı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Limon suyu
Şerbet önceden hazırlanıp soğuyacak.
Margarini, yumurtayı,pudra şekerini derince kabımıza koyuyoruz güzelce mıncıklıyoruz elimizle. irmik ekliyoruz bir miktar un koyup yoğuruyoruz.
Kabartma tozumuzu da ekleyelim ve hamur kıvama gelene kadar az az un ekleyerek yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde toplar alıp yuvarlayıp yumurta sarısını sürelim ve fındık içlerini yerleştirip fırına sürelim.
180 derecede pişiriyoruz üzeri kızarana kadar şekerparelerimiz fırındn çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üstüne gezdirelim.
|