2 dilim taze somon fileto
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
İsteğe göre: kekik, biberiye veya dereotu
Somon dilimlerini zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz ve baharatlarla karıştırıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Tavada: Yapışmaz bir tavayı ısıtın. Somonun her iki tarafını 3-4 dakika boyunca kızartın.
Fırında: 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Izgarada: Orta ateşte her iki tarafını 4’er dakika pişirin.
Pişen somonu sıcak servis edin. Yanına haşlanmış sebzeler, patates püresi veya yeşil salata çok yakışır.

|