6 adet böreklik yufka
İç sosu için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için:
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Üzeri İçin;
1 adet yumurta
Bir kasenin içerisinde süt, su, sıvı yağ ve yumurtayı çırpıp güzelce karıştırın.
Beyaz peyniri ufalayıp kaşar peyniri ile karıştırın.
Fırın tepsinizi yağlayın ve en alt katmanına ilk yufkanızı kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan 1 kepçe döküp güzelce yayın.
Kalan 5 yufkanın 4'ünü iri parçalara bölün.
Hazırladığınız sütlü karışımın içerisine yufkaları batırıp tamamen bulanmasını sağlayın.
Yufkaların ikisini ilk kat yufkanın üzerine gelişi güzel serin.
Peynirli iç harcınızın yarısını bu kata koyun.
Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin.
Peynirli harcınızın geri kalanını da bu katın üzerine dökün.
En son ilk yufkanın kenarlarını tepsinin içerisine doğru kapatın ve sütlü karışımdan üzerine sürün.
Son yufkayı da üzerini kapatacak şekilde tepsiye serin ve kalan sütlü karışımdan üzerine dökün.
Son olarak çırptığınız 1 yumurtayı üstüne sürün.
Hazırladığınız böreği dikkatlice dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da fansız ayarda üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
Böreğiniz piştikten sonra oda sıcaklığında 4-5 dakika dinlendirin.
Arçelik Resital Çay Makinesi'nde hazırladığınız nefis çay eşliğinde servis edin.
|