Malzeme
- 1 l süt
- 4 yemek kaşığı un
- 100 g Sana yağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- ½ su bardağı kuru üzüm
- 4 veya 5 adet kek dilimi
- Sosu:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı granüle kahve
Hazırlanışı
1. Kâseye yumurta sarısı, sütün bir miktarı, 4 yemek kaşığı un eklenir, mikserle karıştırılır.
2. Derin bir tencereye kalan süt, 1 su bardağı şeker ve karışım yavaş yavaş eklenerek pişirilir.
3. İçine kuru üzüm ve vanilya ilave edilip karıştırılır, altı kapatılır. Son olarak içine Sana yağı eklenir ve karıştırılır.
4. Sosu için; kâseye 1 su bardağı ılık süt, granüle kahve çırpılıp, eritilir, ortadan 2'ye bölünen kek dilimleri sosa batırılıp, bir kaba alınır, ortası boş kalacak şekilde kenarlarına dizilir, kalan sos keklerin üzerine dökülür.
5. En son olarak üzerine sütlü sos dökülür, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra 2 saat buzdolabında soğutulur ve servis edilir.
|