https://www.guneykoreyemekleri.com
250 gr Soya fasulyesi
2 kahve kasigi soya sos
Yarim tatli kasigi bal
1 kahve kasigi Kore pul biberi (Gochugaru)
1 çorba kasigi susam ya da siviyag
1 dis ezilmis sarmisak
1 adet yesil sogan
Susam
Haslamak için:
1 su bardagi su
Yarim kahve kasigi tuz
Soya fasulyesinin kök kisimlarini temizledikten sonra soguk suda dikkatlice birkaç defa yikayin.
Bir tencere içersine alip üzerine 1 su bardagi su, yarim kahve kasigi tuz ekleyin ve 15 dakika haslayin.
Haslandiktan sonra suyunu süzdürüp sogutun.
Ayri bir kap içerisinde ezilmis sarmisak, ince dogranmis yesil sogan, soya sos, pul biber, bal ve siviyag'i karistirin.
Haslayip süzdürüp soguttugunuz soya fasulyelerini sos ile birlikte dikkatlice karistirp servis tabagina alin. Susam serpistirin.
|