Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Sıvı: Meyvelerin doğal lezzeti ve vitamin değerleri olduğu gibi korunarak alkolsüz ve gazsız ürettiği konsantre içecek çeşitleri; vişne, portakal, limon, mandalina, ahududu, çilek, nar, elma, kayısı, şeftali, tropikal, kuşburnu, ananas, mango ve kivi'dir.
Konsantre meyve suyu yapımı: 1 ölçek konsantre meyve suyuna 9 ölçek soğuk su karıştırılarak hazırlanır.
Katı (Toz): Yoğunlaştırılmış ve tatlandırılmış meyve özleridir. Toz şeklinde olup içine su ilave edilip ve iyice karıştırılarak çoğaltılıp kullanılırlar. Konsantre meyve suyu makinelerine konarak iyice karıştırılarak soğutulurlar.
Hazırlanması 50 gr toz konsantre meyve suyuna 1 lt su ilave edilerek hazırlanır.
|