Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Konya Fırın Kebabı (1 adet - 12,707 defa bakıldı)

Konya Fırın Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Konya Fırın Kebabı

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc92482
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2013
6,470 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.facebook.com/firinkebap

BA Efendim öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

AA Ben Ali Atun, Bu da ustamız Süleyman Usta, 25 yıldır fırın kebabı ustasıdır.

BA işletmeniz hakkında bilgi verir misiniz?

AA Burası çok eski, adı Kebapçı Dedeler, 1929 yılından beri hizmet ediyor.

BA Burada ne yapılıyor?

AA Burada sadece fırın kebabı yapılıyor.

BA Başka bir şey yok mu?

AA Başka bir şey yok.

BA İşletmeniz için 1929 yılında kuruldu dediniz?

AA Evet bizler 3. kuşak işletmecileriz. İlk 1929 yılında Konya'nın ilk lokantacısı ve lokantacılar odasının kurucusu Ali Atun kurmuş. O zamanlar Ali Atun'un lakabı Domata Ali imiş. Kebapçı o zamanlar bedesten içindeymiş. Daha sonra 2. kuşak olarak Hüseyin Atun devam ettirmiş, şimdi de 3. kuşak Ali Atun devam ettirmekte.

BA Fırın kebabının özellikleri nelerdir?

AA Fırın kebabı sadece kuzu etinden olur, başka et olmaz ve özellikle buranın yerel erkek kuzuları kullanılır. Kuzunun da her yeri olmaz sadece ön kol, boyun ve kaburgadan olur, kuzunun her tarafının lezzetleri de farklı farklıdır.

BA Nasıl pişiriliyor?

AA Fırın kebabı fırında 5-6 sürede meşe odunu ile pişer. Bakır kazanların içinde pişer, herhangi bir katkısı yoktur yağını bırakır ve kendi yağı içinde pişer.

BA Dikkatimi çekti kazanın içinde çok fazla yağ birikmiş, artan yağları ne yapıyorsunuz?

AA Artmıyor, et servisi ile birlikte yağı da eksiliyor.

BA Bir de dikkatimizi çekti ateş fırının sol tarafında yakılmış.

AA Evet diğer fırınlarda ateş sağ tarafta yakılır ama fırın kebabının yapıldığı taş fırınlarda ateş fırının sol tarafında yakılır.

BA 1 kilo kuzu etinden ne kadar pişmiş kebap elde edilir?

AA Yaklaşık üçte bir, yani üç kilo kemikli etten, 1 kilo kemiksiz kebap çıkar.

BA Ücreti ne kadar.

AA 1 porsiyon 100 gramı 12 lira.

BA Garnitürü nedir efendim?

AA Garnitür olarak yanında sadece kuru soğan verilir.

BA Domates, biber gibi garnitürler verilemez mi?

AA Domates, biber gibi garnitürler tadını bozar.

BA Bir de dikkatimi çekti fırın kebabını servis ederken çatal ve bıçak vermiyorsunuz?

AA Evet elle yenilir, çatalsız servis edilir ama isteyene sadece çatal verilir, bıçak verilmez.

BA Bu fırın kebabının biraz da tarihçesinden bahseder misiniz?

AA Fırın kebabının tarihi ta Selçuklulara kadar dayanır. Biliyorsunuz Konya Selçuklu devletinin başkentiymiş. Hatta Hz Mevlanın bazı eserlerinde Konya'da kuzu fırın kebabı ve kelle kebabı yapan fırınlardan bahsedilir.

BA İşinizi seviyor musunuz?

AA Evet severek yapıyorum.

BA Servis saatleriniz nasıl?

AA Servisimiz sabah 11:30'da başlar ikindi 17:00'de biter.

BA Sadece öğle servisi veriyorsunuz?

AA Evet.

BA Etleri fırına ne zaman veriyorsunuz?

AA Sabah 5:00 gibi fırına veriyoruz.

BA İşlerinizden memnun musunuz?

AA Çok memnunuz?

BA Başka şubeniz var mı?

AA Yakın bir zamanda bir şube daha düşünüyoruz.

BA 1929'dan beri hep aynı adreste miydiniz?

AA Aynı sokağın başındaydık daha sonra buraya geçtik.

BA Peki Ali Bey çok teşekkür ederim.

AA Asıl ben teşekkür ederim, memnun oldum.













Konya Fırın Kebabı Tarifleri Söyleşiler



(1 adet Konya Fırın Kebabı 12,707 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort