http://www.hurriyet.com.tr
2 adet beyaz ekmek hamuru
75 gram eritilmiş tereyağı
2 tatlı kaşığı toz tarçın
150 gram esmer şeker
Yuvarlak bir kek kalıbını iyice yağlayın. Orta büyüklükte bir kaseye tarçın ve esmer şeker koyup karıştırın. Tereyağını eritin, bir kaseye alın.
Ekmek hamurundan büyükçe bir ceviz gibi parçalar koparın ve top yapın. Önce hafifçe tereyağına sonra tarçınlı şekere batırın ve yağlanan kek kalıbına birbiri üstüne gelecek şekilde doldurun. Üzerine streç film koyun ve hamur topları 2 misli olana kadar ılık bir yerde yaklaşık 1 saat bekletin.
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve mayalanan hamur toplarını fırına koyun, 35 dakika kadar pişirin. Kalıbında 15 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirin. 20 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
|