2 adet büyük boy patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
2–3 diş sarımsak
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Kırmızı pul biber veya biraz zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Biberleri de iri parçalar hâlinde doğrayın.
Patlıcan ve biberleri ayrı ayrı kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın, sonra kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Bir kâsede yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tuzu karıştırın.
Kızarttığınız patlıcan ve biberleri servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
Son olarak biraz zeytinyağı ve dileyenler için pul biber serpip soğuk olarak servis edin.

|