1 yemek kaşığı tereyağı
250 g kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
100 g mantar
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı soya kıyması
1 buçuk su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Taze yeşil soğan
Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip çalıştırın.
Tereyağı Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici kasesine alıp ısıtın.
Kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin ve 2-3 dakika kadar soteleyin.
Ardından küp şeklinde kesilmiş kabağı, soğanı, patatesleri, havuç dilimlerini, mantarları ve baharatları tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri 5 dakika boyunca soteleyin.
Bir kasede soya ezmesini ve sıcak suyu çırparak karıştırın.
Hazırladığınız karışımı tencereye ilave ettikten sonra Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapatın ve türlü modunda 15 dakika kadar çalıştırın.
Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine ince ince doğradığınız taze soğanları ekleyin.
|