Yarım paket penne makarna (250 gr)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3 parça tavuk göğüs eti
2 su bardağı süt (400 ml)
1 dolu tatlı kaşığı nişasta
1,5 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Haşlamak için:
Sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle uygun bir tencereye bolca sıcak suyu alalım.
Kaynamaya başladıktan sonra üzerine tuz ve makarnayı ilave ederek yaklaşık 10-11 dakika haşlayalım.
Makarnalar haşlanırken diğer taraftan soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.
Doğradığımız soğanları kenara aldıktan sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
Güzelce doğradığımız tavuk etlerini sotelemek için, uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
Üzerine kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ilave ederek güzelce kavuralım.
Etler suyunu çekip hafif renk aldıktan sonra üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Soğanlar pembeleşip iyice kavrulduktan sonra üzerine; nişasta ile karıştırdığımız süt, köri, tuz ve kekik ilave ederek güzelce karıştırıp pişirelim.
Haşlanıp yumuşayan makarnanın suyunu süzelim ve kıvam alan sosun üzerine ilave ederek güzelce karıştıralım.
|