2 küp tavuk suyu bulyon
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
200 g tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 adet havuç
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin.Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp Tavuk Suyu Bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
|