www.beypilic.com.tr
Göğüs Fileto 1 kg
Soğan 1 Adet
Kornişon Turşu 2 Adet
Süt 1 Su Bardağı
Kültür Mantarı 6 Adet
Dereotu 2 Dal
Tuz
Beyaz Toz Biber
Muskat 1 Adet
Margarin 250 gr
Un 100 gr
Serçe parmak şeklinde doğranmış olan göğüs filetolarımızı yayvan bir tencereye 250 gr margarin ile beraber karıştırılır. İnce kıyılmış soğan ile sote yapılır. Üstüne ince kıyılmış mantar kürdan şeklinde doğranmış suyu sıkılmış kornişon turşu ile karıştırılıp, 100 gr un koyulup koyulaşması sağlanır. Un kokusu gidince 1 su bardağı süt ilave edilir. Yeteri kadar tuz ve beyaz toz biber ilave edilip 3-5 dakika hafif ateşte kaynatılır. Üstüne muskat rendelenip servis yapılır.
|