https://www.cumhuriyet.com.tr
Koruk, henüz tam olarak olgunlaşmamış üzümlere verilen bir isimdir. Özellikle Ege Bölgesi’nde yapılan koruk suyunu serinletici etkisiyle meşrubat niteliğinde de tüketmemiz mümkün olduğu gibi zeytinyağlılarda ekşi bir tat vermesi amacıyla da kullanabiliriz.
Doğal bir içecek olan koruk suyu olgunlaşmamış üzümlerin yani koruğun sıkılıp suyunun çıkarılmasıyla elde edilir. Üzümler henüz tam olgunlaşmadığı için bu içecek ekşi olarak oluşur. Bu içeceği ekşi olmasından dolayı zeytinyağlılarda sıkça kullanıldığını görmemiz mümkün. Koruk suyu yerini günümüzde sirkeye bırakmış olsa da eski çağlarda aşçıların en çok kullandığı tatlandırıcı olmuştur.
|