Anadolujet Magazin
2 demet haşlanmış ve süzülmüş istifno
3-4 çorba kaşığı koruk suyu
2-3 adet haşlanmış yeşilbiber
1-2 adet haşlanmış taze ufak kabak
2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı kavrulmuş ve dövülmüş susam
Yeterince tuz ve karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı küp küp kesilmiş tulum veya kaşar peyniri
Bir kaç yeşil ve siyah zeytin.
Bir kâseye susamı, koruk suyunu, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını koyup karıştırın. Yarım saat tatların birbirine iyice geçmesi için bekleyin. Daha sonra geniş bir kâseye koyduğunuz istifnonun üzerine her yerini gezdirerek dökün ve güzelce karıştırın. Üzerine peynir, zeytin ilave edip servis yapın.
|