https://www.sabah.com.tr
650 gram un
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
250 gram margarin
İçi için:
Yarım kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin
100 gram pastırma
Yarım çay bardağı haşhaş
Böreğin içi için ıspanakları ayıklayıp ince ince kıyın Soğanı yemeklik doğrayın Margarini eritip soğan ve ıspanakları 2-3 dakika kavurun Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin Üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edin Yumurtalardan birinin sarısını kenara ayırıp kalanını malzemelere ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkartıp hamuru iki parçaya bolun Merdaneyle 1 cm kalınlığında acın. Açtığınız hamuru karelere bölün Karelerin ortasına hazırladığınız ıspanaktan 1 çorba kaşığı koyun. Uzerine 1 dilim pastırma yerleştirin Bohça şeklinde kapatı. Karelerin kenarından artan hamurlardan ince şeritler kesin şeritleri bohçaların üzerine yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını fırçayla böreklerin üzerine sürün. Haşhaş serpip onceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana dek pişirin.
Not: iç malzeme olarak isteğe göre peynir, sosis ya da kıyma kullanabilirsiniz.
|