|
|
Köy Usulü Kuzu |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73670
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2012
2,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. kuzu eti
2 kaşık yağ
Tuz, biber
1 tatlı kaşığı toz hardal
2 kaşık ekmek içi (ufalanmış)
Garnitürü:
1/2 kg. kuru fasulye
3 kaşık yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet ince kıyılmış soğan
1/2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çay bardağı kıyılmış havuç, kereviz, lahana karışımı
Bir tencereye 2 kaşık yağ koyun. Kuzu but veya kolunu sarımsakla ovarak tuzlayın, biberleyin. Tencereye yerleştirerek zaman zaman yağından üzerine dökmek suretiyle 45 dakika fırında kızartın. Fırından çıkardıktan sonra su ile eritilmiş toz hardalı etin üzerine sürün. Ufalanmış ekmek içini üzerine serperek 15 dakika daha fırında pişirin. Kemiklerini çıkarın, keserek servis tabağına koyun. Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeyi kaynatın, suyunu süziin, bir tencereye 3 kaşık yağ koyun, önce soğan, sarımsak sonra doğranmış sebzeleri kavurun. Salça ilave edin. Bir dakika sonra da fasulyeleri içine atın. Su koyarak 3 saat pişirin. Bu garnitürü servis tabağının etrafına koyarak servis yapın.
|
|
Köy Usulü Kuzu Tarifleri İngiliz Yemekleri
|
|