200 g Pınar Süzme Peynir
7-8 adet közlenmiş kapya biber
1 adet büyük boy domates
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
3 yemek kaşığı un
8 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Közlenmiş biberlerin ve domatesin kabuğunu soyun. Bıçakla iri parçalar halinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı kıyıp tereyağında kısık ateşte kavurun. Unu ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Domates ve biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra su, tuz ve karabiberi ilave edin. 20 dakika daha pişirdikten sonra 200 g Pınar Süzme Peynir’i ilave edip, çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirin. Sıcak servis edin.
|