|
Közlenmiş Patlıcan Yatağında Paprikalı Tavuk |
|
AYŞEGÜL ALSAN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90117
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2013
1,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg tavuk kanat
1/2 paket paprikalı çeşni
1/2 paket otlu çeşni
5-6 adet patlıcan
2-3 adet kırmızı biber
2-3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı Sana Mutlu Aile
Yeterince Tuz
1 tatlı kaşığı Kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı Kekik
Tavuk kanatlarını ateşe tutarak ince tüylerini temizleyin ve yıkayın. Geniş bir kaba tavuk kanatlarını alın. Üzerine paprikalı çeşni ve otlu çeşniyi ilave edip harmanlayın. 2 li 3 lü gruplar şeklinde çöp şişlere takın ve fırın poşetine yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca kapatın ve kürdan yardımıyla birkaç yerinden delin. 180 Cye ayarlı fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Patlıcan ve biberleri tercihen odun ateşinde közleyin ve soğuk suya tutarak kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdeklerini de temizledikten sonra patlıcanlarla birlikte ince şekilde doğrayın. Bir tencerede margarini eritin. Doğradığınız sebzeleri bu yağda tuz ekleyip bir süre pişirin. Piştikten sonra servis tabağına yayın. Üzerine kırmızı pulbiber ve kekik serpin. Fırın poşetinin ağzını keserek açın ve kızaran kanatları karışımın üzerine yerleştirerek servis edin.
|
|