|
|
KRALIN ET SUYU |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79971
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2012
1,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram tavuk kıyması (kalın makineden çekilmiş)
1 çorba kaşığı tuz
5 su bardağı soğuk su (1 litre)
6 yumurtanın beyazı
20 su bardağı tavuk suyu (4 litre)
2 adet iri soğan
125 gram kereviz
125 gram havuç
1 bağ maydanoz kökü ve sapları
1 adet defne yaprağı
1/2 çorba kaşığı kekik
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy pırasa (yalnız beyazı)
6 adet yumurta
500 gram kaynar süt
1) Akşamdan, et suyu hariç, bütün malzemeyi bir kaba koyup iyice karıştırınız ve buzdolabına koyunuz.
2) Sabah bu malzemeyi kaynatacağınız tencereye yerleştirip, et suyunu da ilâve ederek hızlı ateşe koyunuz ve ağır ağır, devamlı, kaynama zamanına gelinceye kadar ağaç bir spatula ile karıştırınız.
3) Kaynadıktan sonra, karıştırmayınız ve ağır ateşte 3 saat kaynatıp ateşten alınız. Temiz bir tülbentten katiyetle karıştırmadan, yalnız et suyunu alarak, süzdürünüz.
4) Pırasa ve havucu uzunlamasına 4 parçaya yarınız. Kerevizi yuvarlak 1'er santim kalınlığında dilimleyiniz. Dilimlediğiniz kerevizi tekrar 1 santim kalınlığında dilimleyip, dilimlenmiş parçaları lira kalınlığında kesiniz. Pırasa ve havucu da aynen kesiniz.
5) Kesilen sebzeleri tuzu bol kaynar suda 15 dakika haşlayıp, suyunu süzdürerek üzerine soğuk su koyunuz. Et suyu veya konsome tam servise hazır olduğu zaman, sebzeyi susuz olarak ilâve ediniz.
6) 6 adet yumurtayı 1 dakika kadar çırpıp üzerine 500 gram kaynar sütü karıştırarak ilâve ediniz. Sonra küçük bir kek kabına veya herhangi küçük dibi düz bir kaba boşaltıp, bir sıcak su dolu kabın içine oturtarak fırına sürünüz.
7) Orta ateşte hiç alttan kaynatmadan 20 dakika pişirip, fırından ve sudan çıkarınız.
8) 5-6 saat buzdolabında soğutup bir tahtanın üzerinde zar gibi kesip, et suyunu servis yaparken her bir kişiye 6'şar adet susuz olarak ilâve ediniz.
|
|
KRALIN ET SUYU Tarifleri Balkabağı Çorbası Tarifleri
|
|