1 kilo +1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı şeker
100 gr. margarin
1 paket vanilya
1 tane damla sakızı veya 1 yemek kaşığı sakız reçeli
75 gr. Çikolatalı kreması, margarin
4 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta beyazı
2 paket bitter çikolata
1 paket vanilya
Un, şeker ve süt karıştırılarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelecek şekilde iyice pişirilir.
Pişen muhallebiye margarin, vanilya ve dövülmüş damla sakızı eklenip,mixerle 10 dakika iyice çırpılır.
Hazır olan kremanızı isterseniz tek büyük bir servis tabağına, isterseniz de tek kişilik kuplara koyup, buzdolabında soğutun.
Yumurtalarınızın sarısını beyazını ayırıp, ayrı karıştırma kaplarına koyun. Beyazını bir fiske tuzla, sarısını da 1 paket vanilyayla iyice çırpın.
Margarini ve çikolataları benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatlı karışımı, iyice çırpılmış yumurta sarılarına ekleyin, mixerle tekrar iyice çırpın.
Bu karışıma, iyice çırpıp kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını söndürmeden ekleyin, fazla çırpmayın, yumurtalar sönmesin.
En son hazırladığınız bu çikolatalı karışımı, buzdolabında soğuttuğunuz muhallebini üzerine dökün.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabına koyun, soğuyunca ikram edin.
|